pianoles heemstede

Reviews

Nanette de Wilde

In mijn jeugd โ€“ van mijn vierde tot mijn zestiende โ€“ heb ik pianoles gehad. Noten lezen, stukjes spelen, toonladders enz. Daarna ben ik gestopt met lessen, ook in verband met studie. Al die jaren ben ik wel piano blijven spelen, maar ik kwam nooit verder dan mijn laatste lessen. In 2018 (ik was toen 46 jaar) ben ik begonnen met een zoektocht naar een pianoleraar/lerares en ik heb verschillende lessen geprobeerd. Niet echt met succes, want het vinden van de juiste leraar bij jouw behoefte kan lastig zijn. Maar wat was ik blij toen ik in november Yulija op het spoor kwam. Ik begon met een keer in de twee weken (want ik heb een baan en volg een studie en was bang dat ik niet genoeg tijd had om te studeren). Na een paar maanden merkte ik dat hoeveel (of hoe weinig) ik ook studeer, de lessen van Yulija mij zoveel bij hebben gebracht in relatief korte tijd dat als ik een keer geen tijd had om te studeren ik toch haar les kon volgen omdat zij een buitengewoon gedreven lerares is die er alles aan doet om je de muziek te laten begrijpen.

 

Ik kan zeggen dat ik na al die jaren die ik gespeeld heb, nog nooit de muziek zo heb begrepen als nu. Niet alleen laat ze je uiteraard gewoon de noten spelen, nee, zij zorgt ervoor dat je begrijpt wat je speelt en waarom. Niet alleen houding, vingerzetting, toonsoort, de componist zelf, maar zij heeft bij mij het gevoel teweeg gebracht dat ik (hoe vreemd het ook moge klinken) luister naar wat ik zelf speel. Inmiddels ben ik dus overgegaan naar 1 x per week les, want het is een hoogtepunt in mijn week geworden. Ik hoop dat mensen (ook zij die denken ik ben te oud, of ik heb geen talent) muziek in hun leven gaan introduceren. Het is een enorme verrijking, heel rustgevend en het geeft je een enorm gevoel van zelfvertrouwen.

Esther de Graaf

Sinds twee maanden heeft mijn dochter van 8 jaar pianoles van Yuliya. We zijn heel erg tevreden, we zien dat ze er veel plezier in heeft en er echt van geniet. Alles wordt op een duidelijk en makkelijk manier uitgelegd. Ze kan al snel zelfstanding liedjes spelen. Helemaal Top! Dank je wel Yuliya.

Yvon Bakker

Geweldige pianolerares, super gedreven!!!!

Hans Bousie

Yulija Kastaltsova, de naam alleen al doet je vermoeden met een echte piano lerares te maken te hebben. Ik heb nu een aantal maanden les van haar en ben er erg blij mee. Ze is heel prettig en open in de omgang en besteedt veel tijd aan haar leerlingen. Ze heeft elke les altijd tot in de puntjes voorbereid en is vast van plan het maximale uit mij te halen. We spelen al samen quatre mains en dat vind ik fantastisch na zo korte tijd. Ik kan haar aan iedereen aanraden en dat doe ik dan ook. Binnenkort begint mijn zoontje van 5 ook met lessen en dat doe je natuurlijk alleen als je daar vol verrtrouwen in hebt.
Hans Bousie

Hans Weber

Hoe blij ben ik dat ik mijn prachtige lerares tegen het lijf ben gelopen? Iemand onverwacht tegenkomen die je passie voor muziek deelt en deze kan verdiepen en geleiden, dat is pure rijkdom.

 

Het is niet makkelijk iemand die zelf leraar is, les te geven maar Yuliya doet dit meesterlijk bij deze eigenwijze ondergetekende. De vorm is charmant, de dosering precies, de inhoud vol van kennis, respect en liefde voor de muziek.
Ik hoefde niet bekeerd te worden. Met veel plezier kijk ik uit naar onze sessies. De lessen zijn op zichzelf al erg leuk maar als je dan ook nog eens vooruitgang boekt zoals ik de afgelopen maanden deed dan is dat meer dan een kers op de taart; dat geeft echt heel veel voldoening. Een leraar wijst de weg die je zelf moet gaan maar het scheelt enorm als de goede geest met je mee wandelt.

 

Als je ook maar iets van een gevoel hebt van:”dit zou wat voor mij kunnen zijn.”, twijfel dan niet langer, doe jezelf geen geweld aan, maar stuur een bericht, maak contact, je zult er geen spijt van hebben, integendeel.

Hans Weber (1960)

× Hoe kan ik je helpen?